Tájékoztató

Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. § írja elő az ÁSZF készítési kötelezettséget, továbbá kimondja, hogy a szolgáltató (webshop üzemeltető) köteles az információs társadalommal összefüggő szolgáltatásra vonatkozó általános szerződési feltételeket oly módon hozzáférhetővé tenni, amely lehetővé teszi az igénybe vevő számára, hogy tárolja és előhívja azokat.

Honlaptulajdonosként milyen adatokat kell kötelezően közzétennem magamról és a vállalkozásomról a honlapomon, webshopomon?

Nem csak a webshopoknak, hanem bármilyen weboldalnak, akik bármilyen információs társadalommal kapcsolatos szolgáltatást nyújtanak a következőket kell feltüntetniük az elektronikus kereskedelemről és az információs társadalomról szóló törvény szerint:

  • cégadatokat: cég, üzemeltető nevét, székhelyét, e-mail címét (amin lehet közvetlenül kommunikálni vele), telefonszámát, adószámát, cégjegyzékszámát/engedélyszámát, a bejegyző hatóság nevét (cégnél cégbíróság, egyéni vállalkozónál illetékes okmányiroda)
  • adatvédelmi számot: ha az adatvédelmi nyilvántartásba be kell jelentkeznie az adott cégnek, akkor fel kell tüntetni
  • 2014. január 1-től pedig fel kell tüntetni a tárhelyszolgáltató nevét, címét, e-mail címét is.

Az adatkezelési tájékoztatót nem muszáj .pdf-ként feltenni, viszont az ÁSZF-et (Általános Szerződési Feltételek) az új kormányrendelet leírása szerint tartós adathordozón kell átadni. Tartós adathordozó lehet a .pdf dokumentum, de oda lehet adni pl. pendrive-on is a vevőnek. Ezeket vásárlás esetén el lehet küldeni, de ha nem vásárol, akkor is el kell, hogy érje a honlapon letölthető és nyomtatható formában.

Tárhelyszolgáltató adatok - http://mbvipservice.hu/

  • Tárhely tulajdonos: Horváth Sándor
  • Tárhelyszolgáltató neve: 1B Telecom Hungary zRt.
  • Tárhelyszolgáltató címe: 2191 Bag, Petőfi tér 14.
  • Tárhelyszolgáltató E-mail címe: 1b@1b .hu